PRÓXIMOS CURSOS Y CONFERENCIAS


FORMACIÓN BÁSICA DE ALIMENTACIÓN ENERGÉTICA

EN BARCELONA

Curso teórico y práctico de 6 Seminarios (1 fin de semana al mes).
HORARIO:
Sábado: prácticas de cocina de 10h a 14h y teoría de 15:30h a 18:15h
Domingo - teoría de 9h a 13:30h.

FECHAS: INICIO 24 DE OCTUBRE 2015

SEMINARIO 1:24-25 Octubre 2015
SEMINARIO 2: 28-29 Noviembre 2015
SEMINARIO 3: 12-13 Diciembre 2015
SEMINARIO 4: 23-24 Enero 2016
SEMINARIO 5: 27-28 Febrero 2016
SEMINARIO 6: 18-19 12-13 Marzo 2016

PRECIO: 6 cuotas de 160 €/ cuota.
Matrícula curso 90€

El precio incluye 5 clases prácticas de cocina, comida sábado, documentación teórico y práctica e IVA).

* Consulta temario del curso más abajo. Gracias.

Más información y reservas: INSTITUTO MERIDIANS - Telf. 645. 439.501 / www.institutomeridians.com



CONSULTAS PERSONALES ALIMENTACIÓN ENERGÉTICA con Helena González
Si deseas hacer un cambio en tu alimentación para ganar en salud, solucionar algún desequilibrio físico, mejorar tu calidad de energía y no sabes cómo hacer el cambio y la transición, es conveniente que realices una consulta personal con un experto, que te guíe y te aconseje en este importante paso. Cualquier cambio debe hacerse paulatinamente, respetando a los 3 cuerpos (el físico, el emocional y el mental), y teniendo en cuenta la constitución y condición del momento de la persona.
Visitas personales en Barcelona en Instituto Meridians - Contacto: Telf. 645. 439.501 / www.institutomeridians.com

Seguidores

martes, 7 de abril de 2009

Augmentar la libido o desig sexual amb la MTX

Article publicat en el número 13 de la revista dDONA (hivern 2008)

Augmentar la libido o desig sexual amb la Medicina Tradicional Xinesa per Helena Gonzàlez

Libido significa desig de plaer, sobretot de plaer sexual. Segons Freud, és la manifestació dinàmica, en la vida psíquica de l’energia sexual. Aquest concepte inclou tant el desig com l’afecte.
Segons la Medicina Tradicional Xinesa (MTX), aquesta energia sexual depèn del Ronyó (R). *En MTX quan parlem de R, no tan sols ens referim a l’òrgan anatòmic sinó a totes les funcions i àmbits relacionats amb l’energia d’aquest òrgan.
Un desig sexual saludable reflexa una energia de R sana i forta. Si el R està debilitat, pot haver-hi una falta de desig sexual o una incapacitat per gaudir del sexe o arribar a l’orgasme.
Hem de tenir en compte, que hi ha molts factors implicats en el resultat d’una vida sexual satisfactòria.
Davant d’una persona amb disminució de la libido, el terapeuta ha d’esbrinar sobre la vida d’aquesta per a poder determinar la causa de la falta de desig sexual. Gràcies a l’ interrogatori i al mètodes de diagnòstic (observació del pols i la llegua) el terapeuta pot descobrir l’origen de la disminució o falta de desig sexual.

Poden ser causes de la falta o disminució de la libido:
- Relació de parella deteriorada (falta d’atracció, desenamorament, rutina en la vida sexual...)
- Shock o trauma psicològic: per violació, agressió física o psíquica, malaltia o operació a la zona genital o de l’aparell reproductor...
- Pensaments com: “a la meva edat ja sóc gran per gaudir del sexe”, “perdre el desig sexual és cosa de l’edat”, “ sinó no n’he tingut fins ara, ja no en puc tenir” ... poden condicionar molt el desig sexual d’una persona
- Bloqueig energètic de l’organisme: provocat per situacions d’estrès, ràbia, por, insatisfacció... Si l’energia té obstacles per fluir lliurament pel cos, no aconsegueix arribar a tots els òrgans i nodrir-los correctament .
- Deficiència de l’energia del R: la sexualitat depèn de l’energia d’aquest òrgan, sobretot de l’aspecte Yang (el R és l’origen de les energies Yin y Yang de l’organisme). Amb l’arribada de la menopausa o després de múltiples parts, la dona pot patir aquesta falta d’energia del R (comentat en l’article sobre la síndrome climatèrica del número de setembre).
- Deficiència de l’Essència (Jing): l’Essència és l’energia heretada dels pares i la que determina la nostra vitalitat i la nostra constitució bàsica. És el R qui emmagatzema aquesta substància preciosa. La falta d’Essència pot ser congènita, és a dir, des del naixement. O pot ser adquirida posteriorment, fet que provocarà un envelliment prematur en la persona (aparició de cabells blancs prematurs, artrosis, calvície, disminució de la libido...)

Un cop fet el diagnòstic, el metge de MTX decideix el tractament oportú per aquella persona en concret.
El tractament en MTX sol ser amb acupuntura aplicada en punts relacionats amb el R, aplicació de calor en aquest punts o en la zona lumbar o abdominal, i/o amb complementació de remeis d’herbes i minerals de procedència xinesa. La utilització d’una o més tècniques en el tractament dependran de l’estat de l’individu en el moment de la visita.
Per exemple, una dona de 55 anys que pateix disminució de la libido amb dolor o debilitat lumbar i de genolls, digestions pesades, flatulències, sobrepès, tendència a tenir fred. Podem dir en aquest cas, que presenta una deficiència de l’energia del R, sobretot de l’aspecte Yang del R, que afecta també al sistema digestiu. En aquest cas, l’objectiu del tractament serà incrementar o reforçar l’energia Yang del R perquè aquest recuperi les seves funcions i la seva força.
En canvi, el tractament serà diferent en el cas d’una dona que es presenta a la consulta amb disminució de la libido, dolor lumbar i també a la zona de la pelvis, por a la palpació en aquesta zona, tensió i ràbia acumulada. I que ha patit una malaltia dolorosa i llarga a la zona genital que no li ha permès practicar sexe a causa del dolor. L’objectiu del tractament, en aquest cas de bloqueig energètic, estaria més enfocat en desbloquejar l’energia acumulada en la zona de la pelvis i en la zona lumbar i, en desbloquejar les emocions de por i ràbia causades durant la malaltia.
Com sempre, en MTX, es tindrà en compte la situació viscuda per la persona, tan física com psíquica o energètica, juntament amb el seu entorn (feina, parella, família...). Es tindran en compte també, tots els símptomes i signes que presenti, junt amb la valoració de l’observació del seu pols i la seva llengua.

COM PODEM AJUDAR A AUGMENTAR LA LIBIDO NOSALTRES MATEIXES:
- Fes un massatge de 20 minuts cada dia al punt 4 del canal de Ren Mai, situat a quatre dits just per sota el melic. També t’ajudarà, si és el cas, a perdre pes.
- Contrau el “Muscle Sagrat” varis cops al dia. Aquest muscle es el que contraiem quan ens aguantem les ganes d’orinar. També és ideal per millorar o prevenir el prolapse d’úter.
- Fes rotacions de la pelvis. Amb els genolls lleugerament flexionats i l’esquena recta, imaginat que tens un llapis que et surt de la vagina i que has de fer cercles. Comença fent cercles petits i mica a mica fes-los més grans.
- Animat a conèixer altres maneres de practicar sexe. El sexe tàntric és una pràctica que contribueix molt a despertar el desig sexual i a viure el sexe d’una manera més sana i satisfactòria.
- Utilitza l’ imaginació en la sexualitat. Amb la rutina s’arriba fàcilment a l’avorriment.

No hay comentarios: