PRÓXIMOS CURSOS Y CONFERENCIAS


FORMACIÓN BÁSICA DE ALIMENTACIÓN ENERGÉTICA

EN BARCELONA

Curso teórico y práctico de 6 Seminarios (1 fin de semana al mes).
HORARIO:
Sábado: prácticas de cocina de 10h a 14h y teoría de 15:30h a 18:15h
Domingo - teoría de 9h a 13:30h.

FECHAS: INICIO 24 DE OCTUBRE 2015

SEMINARIO 1:24-25 Octubre 2015
SEMINARIO 2: 28-29 Noviembre 2015
SEMINARIO 3: 12-13 Diciembre 2015
SEMINARIO 4: 23-24 Enero 2016
SEMINARIO 5: 27-28 Febrero 2016
SEMINARIO 6: 18-19 12-13 Marzo 2016

PRECIO: 6 cuotas de 160 €/ cuota.
Matrícula curso 90€

El precio incluye 5 clases prácticas de cocina, comida sábado, documentación teórico y práctica e IVA).

* Consulta temario del curso más abajo. Gracias.

Más información y reservas: INSTITUTO MERIDIANS - Telf. 645. 439.501 / www.institutomeridians.com



CONSULTAS PERSONALES ALIMENTACIÓN ENERGÉTICA con Helena González
Si deseas hacer un cambio en tu alimentación para ganar en salud, solucionar algún desequilibrio físico, mejorar tu calidad de energía y no sabes cómo hacer el cambio y la transición, es conveniente que realices una consulta personal con un experto, que te guíe y te aconseje en este importante paso. Cualquier cambio debe hacerse paulatinamente, respetando a los 3 cuerpos (el físico, el emocional y el mental), y teniendo en cuenta la constitución y condición del momento de la persona.
Visitas personales en Barcelona en Instituto Meridians - Contacto: Telf. 645. 439.501 / www.institutomeridians.com

Seguidores

martes, 7 de abril de 2009

La Medicina Tradicional Xinesa

Article publicat en el número 11 de la revista dDONA (estiu 2008)

La Medicina Tradicional Xinesa per Helena González

Quan es parla de Medicina Tradicional Xinesa (MTX) normalment s’associa només amb acupuntura. Però la MTX és molt més que acupuntura.

Què és doncs la MTX?
No és una teràpia complementària, sinó un sistema mèdic complert. És a dir, com la medicina occidental, la MTX posseeix els seus propis criteris de diagnòstic i els seus tractaments en tots els camps de la patologia: sistema reproductor, digestiu, circulatori, respiratori...
És un sistema hol.lístic: percep l’home com un element més dins de la natura, dins d’un TOT amb el qual està constantment relacionant-se. Entén que al no estar aïllat de les circumstàncies que l’envolten, aquestes l’afecten i per tant s’han de valorar a l’hora de fer un diagnòstic. Les mateixes pautes que governen la naturalesa, governen el nostre organisme: “el què mou el món exterior es mou dins nostre ”.
A Occident encara es separa la ment del cos i l’home de la naturalesa. Però cada vegada som més els que desitgem retrobar una connexió amb el món que ens envolta, amb la natura, ja que és d’ella d’on venim.

I, funciona la MTX?
És una pregunta que fa molta gent. Probablement perquè els conceptes que utilitza la MTX i les seves eines de treball, ens són estranyes i molts es mantenen escèptics. Però hem de tenir en compte una dada: la MTX és una tradició arrelada a la Xina des de fa més de 5.000 anys, s’ha utilitzat en un dels països més poblats del planeta i des de fa temps també aquí a Occident. Imagineu quantes persones han sigut tractades amb MTX? Té una experiència única! La nostra ciència ja ha demostrat en molts estudis la seva eficàcia. Cap metge o científic que conegui aquest sistema mèdic gosa dir actualment que les tècniques de la MTX no serveixen o que només funcionen per afecte “placebo”.

Com treballa la MTX?
El principi fonamental i més representatiu de la MTX és el del Yin i el Yang: dues energies que estan presents en totes les manifestacions i éssers vius, en el nostre organisme. Són forces oposades, i a la vegada complementàries i interdependents. Quan estan en equilibri hi ha harmonia, salut; quan s’altera el seu equilibri es produeixen desastres i malalties.
Constantment estem adaptant-nos a diferents situacions. Això comporta un desgast en l’organisme. Sinó aconseguim recuperar l’energia necessària, aquesta adaptació es fa difícil i el cos s’en ressent.
L’objectiu de la MTX és recuperar i mantenir l’equilibri de les forces Yin i Yang en el nostre organisme. És a dir, aconseguir que el cos respongui adequadament a unes condicions adverses mantenint l’equilibri i la integritat

Quan arriba un pacient a una consulta de MTX amb un cert trastorn, no s’estudia la malaltia sinó la persona. La finalitat del diagnòstic és esbrinar què necessita aquella persona per reequilibrar-se. Quines necessitats té el seu cos? Li falta energia yin o yang, o el contrari, té un excés de yin o de yang?
Es revisa l’estat general del cos-ment amb un llarg interrogatori, amb la palpació del pols a cada canell (tot un art), l’observació de la llengua (color, forma, seca o humida...), el color de la pell... Així el terapeuta pot determinar la naturalesa de la malaltia i escollir un tractament que sigui idoni en aquell moment i en aquelles circumstàncies per aquell pacient concret. Cada persona és única i cada moment irrepetible!
Es valoren les circumstàncies en què viu el pacient: familiars, laborals, climàtiques... S’observa com li afecten. Davant les mateixes circumstàncies, cada persona reacciona diferent.
L’estat emocional és molt important ja que cada sistema orgànic està relacionat amb una emoció: por amb ronyó, ràbia o frustració amb fetge, excés de reflexió amb sistema digestiu... Per exemple: situacions viscudes amb por poden afectar al ronyó. I a l’invers, un trastorn renal pot comportar que una persona sigui més o menys poruga.
Seguidament, es valora l’estat dels 5 òrgans principals en MTX: Fetge, Cor, Melsa, Pulmó i Ronyó. Imaginem que el cos és una guitarra i que les cordes són per a la guitarra com els òrgans pel cos. Perquè la guitarra soni harmoniosament, cada corda ha d’estar adequadament afinada. Només que hi hagi un dels cinc òrgans mal afinat, l’harmonia del conjunt queda desafinada. Per exemple, si el fetge està afectat (molt usual en la nostra societat ja que és l’òrgan que més pateix l’estrès) és molt probable, que de rebot, doni problemes menstruals, o de hipertensió, o digestius... depenent a quin altre òrgan el fetge perjudiqui més.

Hem de tenir clar que tot està relacionat entre sí, que les relacions entre els cinc òrgans i entre els òrgans i la ment són moltes. Un mateix trastorn pot comportar diferents símptomes en dues persones diferents. I podem observar símptomes similars en dues persones que pateixen un trastorn diferent. No existeix una causa única. S’ha de tenir en compte tot el conjunt!
La MTX tracta les condicions de l’organisme perquè siguin idònies i a través del seu reequilibri aconsegueix arribar a la causa original de la malaltia. La finalitat consisteix en arreglar una esquerda des de l’origen, no simplement tapar els forats que es veuen a la superfície. Volem un tractament de fons, saber l’origen de la nostra malaltia. ¿O volem un tractament que tapi només els símptomes? Volem deixar de patir mals de cap, o ansietat per sempre, ¿O només fins a la pròxima vegada? Podem canviar les condicions que han produït la malaltia! La decisió és nostra, del pacient.

EINES DE LA MTX:
· Acupuntura: consisteix en la inserció de finíssimes agulles en punts determinats dels Meridians, autopistes d’energia en el cos, amb l’objectiu d’activar la capacitat de regulació de l’organisme.
·Tui Na: tècnica manual que té en compte estructures musculo-esquelètiques, orgàniques i bioenergètiques. No és invasiva ni agressiva.
·Alimentació: És clau. Mengem un mínim de tres cops al dia. Si ho fem adequadament, ens podem estalviar moltes visites al metge.
· Farmacopea: combina substàncies vegetals, animals i minerals. Consta d’un gran nombre de remeis per afavorir la salut.
· Qi Gong: com el Tai Chi, és una pràctica que harmonitza el cos i la ment. Treballa la respiració. Es pot practicar en qualsevol edat.
· Altres Tècniques: com la moxibustió (aplicació de calor), les ventoses, la reflexoteràpia, la cromopuntura, i moltes més.

No hay comentarios: